Posted on

PREDSTAVLJEN VOLKSWAGEN GOLF VARIANT

Volkswagen je predstavio kod nas manje popularnu, ali znatno praktičniju, Variant verziju najprodavanijeg evropskog modela. Skoro godinu dana nakon premijere Golfa 8, debitovala je njegova karavan verzija Variant, ali i atraktivni kros model Golf Alltrack. Sa dužinom od 4,63 m, i međuosovinskim rastojanjem od 2,68 m, Golf Variant pruža više prostora u putničkoj kabini, ali prije svega u prtljažniku.

Naime, zapremina prtljažnika karavana iznosi čak 611 litara, što je za čak 230 litara više nego kod hatchbacka. Obaranjem naslona zadnjih sjedišta dobija se čak 1.642 litra korisnog prostora za prevoz stvari. Dizajn unutrašnjosti je praktično isti kao kod standardnog Golfa, a od hatchbacka je preuzeta i motorizacija.

To znači da treba računati na benzince od 110 do 150 KS, kao i na dizelaše u rasponu 115-150 konjskih snaga. Očekuju se i hibridne varijante, kao i “plug-in” hibrid GTE.

Osim klasičnog karavana, VW je predstavio i novi Golf Alltrack. Ovaj karavan namijenjen vožnji po svim putnim podlogama ima karakteristične zaštitne elemente na donjim delovima karoserije i standardno se isporučuje sa 4Motion pogonom na sva 4 točka.

Stilski se razlikuje od karavana i po nekim detaljima, prije svega na prednjem dijelu vozila, kao što su branik i svjetlosne grupe. U Volkswagenu ističu i da Golf Alltrack može da vuče prikolicu mase do 2 tone. Prodaja obje karavanske verzije Golfa 8 počet će do kraja godine, do kada će biti poznate i cijene ovih modela.

Izvor: B92.net