Posted on

DEBITOVAO NOVI RENAULT KANGOO

Renault je predstavio novi Kangoo koji će se proizvoditi u dve putničke i dve teretne varijante.Francuski proizvođač objavio je fotografije i prve tehničke detalje nove generacije svog višenamenskog kompaktnog vozila. Kao i do sada, Kangoo će biti dostupan u putničkoj i lakoj komercijalnoj verziji, a prodaja počinje u proljeće naredne godine.

Kupci će moći da biraju između opcija sa standardnim i produženim međuosovinskim rastojanjem, a gama će se sastojati od 4 verzije: Kangoo, Kangoo Van, Express i Express Van. Renault će Kangoo (putnička verzija) i Kangoo Van (teretna) proizvoditi u Francuskoj, dok će se Express i Express Van izrađivati u Maroku. Prve dvije varijante su namijenjene evropskom tržištu, a vozila koja će se proizvoditi u Africi prodavaće se na tržištima izvan Starog kontinenta.

Novi Kangoo ima savremeni dizajn, sa prepoznatljivom prednjom maskom koja krasi aktuelnu generaciju Renault modela, dok je unutrašnjost takođe modernizovana u poređenju sa odlazećom generacijom. Francuski proizvođač prilikom predstavljanja novog modela nije otkrio mnogo detalja, ali je naveo da Kangoo raspolaže obiljem prostora, kako za prevoz velikih predmeta, tako i u putničkoj kabini gdje je fokus na pretincima za odlaganje sitnica.

U teretnoj varijanti na raspolaganju je tovarni prostor zapremine 3,3-4,9 metara kubnih, u zavisnosti od dužine međuosovinskog rastojanja i tipa karoserije. Među novinama su i digitalni unutrašnji retrovizor, sistem sprečavanja zanošenja prikolice, automatsko kočenje u slučaju opasnosti i kontrola stabilnosti pri kočenju.

Kada je riječ o pogonskim sistemima, Renault je saopštio da će osim verzija sa SUS motorima kupcima biti ponuđen i potpuno električni Kangoo, ali nije iznešeno više detalja.

Izvor: B92