Posted on

FERRARI F8 TRIBUTO SA NOVITECOVIM POTPISOM

Njemačka tuning kuća Novitec koja je poznata po preradama Ferrarijevih modela, spremila je novi tuning paket za model F8 Tributo. Ovaj moćni „porpeti konjić“ u svojoj fabričkoj izvedbi raspolaže sa 710 KS koje isporučuje 3.9 litarski biturbo V8 motor koji od 0 do 100 ubrzava za samo 2,9 sekundi. U Novitecu to ne smatraju dovoljnim, a ne smatraju ni da je F8 dovoljno širok.

Stoga su u Novitecu spremili N-Largo body kit kojeg je dizajnirao Vittorio Strosek. N-Largo kit ovaj auto čini širim za gotovo 13 centimetara. Na listi dodataka je detaljno izmijenjeni prednji branik, novi dizajn usisnika na haubi, novi zadnji branik i „pačiji rep“ spojler na zadnjem kraju za dodatni aerodinamički pritisak.

Za ugodniju vožnju, Novitec je ugradio kraće opruge koje spuštaju automobil za 35 milimetara u odnosu na standardnu visinu, a automobil je po potrebi moguće i podići za 40 milimetara kako biste izbjegli struganje podnice i zapinjanje na ivičnjacima i ležećim policajcima. Automobil dolazi na Vossenovim NF10 felgama koje dolaze u veličini od 21 inča naprijed i 22 inča nazad.

Umjesto 710, F8 Tributo nakon Novitecovog tretmana raspolaže sa 818 KS i 930 Nm obrtnog momenta. Da bismo najbolje predstavili taj korak naprijed, odnosno unaprijeđenje, to je 108 KS i 160 Nm obrtnog momenta više. U vidu isporuke performansi, F8 Tributo sada ubrzava za samo 2,6 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 340 km/h.

Svega 15 primjeraka F8 Tributa N-Largo će biti isporučeno u cijelom svijetu. Za sada, nema javnih podataka o cijeni paketa, ali sigurni smo kako će Novitec masno naplatiti svoj rad.