Posted on

NOVI BMW SERIJE 2 COUPE DEBITUJE 8. JULA

Svega dva dana nas dijele od premijere novog BMW-a Serije 2 u Coupe varijanti. Plan bavarskog proizvođača je da svoj novi model predstave na Goodwood festivalu, a prije nego ga u potpunosti otkriju, odlučili su nam zagolicati maštu teaserima koji po svemu sudeći prikazuju M Performance model.

Teaseri sami po sebi ne otkrivaju mnogo, ali ako imate minimalno znanje o Photoshopu, podešavanjem svjetlosti na fotografiji otkrit ćete M oznaku na prednjem blatobranu, što ukazuje da se na teaserima nalazi M Performance model, koji ćemo vrlo vjerovatno i vidjeti u četvrtak. Ugao fotografisanja vozila nam nažalost ne otkriva ništa više, pa tako ne možemo vidjeti i ni agresivni prednji branik koji možemo očekivati na ovoj sportskoj varijanti.

Serija 2 Coupe će serijski stizati sa zadnjim pogonom, dok će M Performance modeli stizati sa xDrive pogonom na sva četiri točka, ali će vozač moći prebaciti svu snagu na zadnju osovinu. Pod haubom će biti prepoznatljivi redni „šestak“ sa 369 KS, dok će standardni modeli dolaziti sa četverocilindarskim 2.0 turbo motorom.

Premijera modela je zakazana za 8. juli, prvog dana Goodwood festivala, a prodaja ovog modela će krenuti početkom 2022. godine. Očekuje se da BMW ponovo ponudi i visokoperformantni M2, ali to nećemo saznati do naredne godine.