Posted on

FERRARI PREDSTAVIO MONSTRUOZNI KABRIOLET SF90 SPIDER

Ferrari je prošle godine povodom 90. Godišnjice postojanja njihovog trkačkog odjeljenja, Scuderije Ferrari, predstavio novi hiperautomobil SF90 Stradale. Izvorno predstavljen u coupe varijanti, SF90 Stradale je stekao status najsnažnijeg cestovnog Ferrarija ikada proizvedenog. U coupeu, ta snaga je uistinu impresivna. A zamislite kako je to kada tu snagu upotrijebite u kabrioletu?

Ne morate zamišljati. Ukoliko imate dovoljno novca da sebi priuštite to zadovoljstvo, Ferrari vam od sada nudi i SF90 Spider. Kako bi performanse bile što manje kompromitovane, Ferrari je u godinama iza nas usavršio svoj mehanizam i konstrukciju pokretnog krova te je u prosjeku 40 kilograma lakši od tradicionalnih izvedbi. Sklapanje se može izvršiti i u vožnji za samo 14 sekundi.

Za one koji žele kompenzirati dobijenu masu zbog pokretnog krova, tu je Assetto Fiorano paket koji skida 21 kilogram sa ukupne mase, a podrazumijeva upotrebu karbonskih vlakana i titanijuma što ovom automobilu donosi ukupnu masu od 1.670 kilograma, svega 100 kg više u odnosu na coupe.

Pod haubom se nalazi ista punjiva hibridna pogonska jedinica. Radi se o 4.0 litarskom biturbo V8 motoru sa tri elektromotora. Ukupna snaga pogonske jedinice iznosi 986  KS uz 800 Nm obrtnog momenta. Od 0 do 100 ubrzava za 2,5 sekundi, a postiže maksimalnu brzinu od 340 km/h.