Posted on

NOVA PORSCHE PANAMERA STIGLA NA BH. TRŽIŠTE

Ideja Panamere.

Da li vizija može biti logična? Prije svega, smije li to biti? Rijetko.

Mi vjerujemo da, što je jedna ideja više vizionarska na početku, to je uzbudljivija na kraju. Onda se i isplati boriti za nju. Tako je bilo i sa modelom Panamere.

Sportsko vozilo za četvoro? Sa očaravajućim performansama i velikim komforom? Sa Porsche tipičnom dinamikom a istovremeno sa visokom efikašnošću? „Nemoguće“ kažu jedni, „vrlo smjelo“ drugi.

Dizajn

Jedno smo si pitanje postavili na samom početku: mora li jedna sportska limuzina uopće izgledati kao limuzina? Nova Panamera nanovo odgovara na ovo pitanje  sa jednim jasnim i glasnim „ne“.

Oblici karoserije

Bilo da se radi o Panameri, Panameriexcutive ili Panameri Sport Turismo, silueta i proporcije su nezamjenjivo Porscheove. Atletkse, oštre, ja jasnim linijama svjetla i jakim mišićima.

Dugi međuosovinski radzmak, kratki prijelaz naprijed i nešto duži straga, naglašavaju optičku dinamiku. Snažno oblikovanje boka stvara tipičan Porscheov struk ali i lakoću.

Mnogo je toga što ovaj model čini avangardnim: nova generacija guma, sistemi asistencije, Porsche InnoDrive, Head-Up display…. (više informacija možete pronaći na web stranici www.porsche.ba)

Na bosanskohercegovačkom tržištu dostupna je od 185.601KM (Panamera , 2.9, V6, 330KS).