Posted on

NOVA HONDA CIVIC STIŽE 17. NOVEMBRA (VIDEO)

Honda Civic ulazi u jedanaestu generaciju. Aktuelna generacija, kodnog naziva FK7, predstavljena je u novembru 2015. godine i tada je predstavljala futuristički automobil kakav i dan danas izgleda modernije od mnogih koji su predstavljeni nakon nje. Ono što Civicu fali jeste moderniji kokpit, a to bi trebao dobiti upravo sa novom, jedanaestom generacijom čiji prototip ćemo premijerno ugledati u utorak, 17. novembra.

Kratki teasing video prikazuje Civic u njegovoj sedan izvedbi otkriva nam određene detalje automobila  i činjenicu da će novi Civic Sedan biti ipak nešto konvencionalniji i u odnosu na aktuelni Civic Sedan prilično zanimljivog dizajna zadnjeg kraja koji više podsjeća na Audijeve Sportback modele. Ipak, Honda je to uradila na svoj način i odlično je da će i dalje zadržati tu formu vozila.

Predstavljanje prototipa će biti prenošeno na Twitchu, platformi koju uglavnom koriste gameri. Iako se radi o prototipu, novi Civic će u produkcijskoj varijanti biti dosta sličan prototipu i bez velikih razlika. U konačnici, Honda se sprema za podizanje ljestvice kada je u pitanju dizajn, performanse i sigurnost i napredne tehnologije u segmentu kompaktnih automobila.

Iako nema nikakvih poznatih informacija o specifikaciji automobila kao ni detalja o datumu predstavljanja produkcijske verzije. Gledajući Hondinu praksu, predstavljanje produkcijskog Civica možemo očekivati već sljedeće godine.