Posted on

TOYOTA ŠIRI PONUDU PROACE MODELA ELEKTRIČNOM VERZIJOM

Toyota nastavlja širiti ponudu svojih elektrifikovanih vozila. Poznati kao pioniri hibridnih vozila, Toyota se učvrstila kao lider u tom segmentu i nametnula se kao prvi izbor kada su hibridi u pitanju. Ono čega je manjkalo u njihovoj ponudi jesu potpuno električni automobili, ali i to će se uskoro promijeniti. Jedan od nagovještaja je Proace Verso koji je upravo dobio svoju električnu izvedbu.

Novi, potpuno električni Proace će koristiti dvije litijum jonske baterije koje skladište dovoljno energije za 330 kilometara ukupnog dometa sa jednim punjenjem, uz mogućnost brzog punjenja sa opcijskim on-board punjačem od 11 kW.

Ponuda modela uključuje tri dužine i četiri razreda modela, te se putnički kapacitet Proacea može povećati do 9 putnika u kabini. Specifikacije i opcije su u skladu sa potrebama modernog čovjeka za povezivosti, komforom, a sve zajedno sa najnovijim Toyota Safety Sense aktivnim sistemom sigurnosti obogaćenim vozačkim asistencijama koje pomažu u zaštiti i prevenciji od čestih rizika u saobraćaju.

Prodaja potpuno električne Toyote Proace Verso u Evropi kreće u februaru 2021. godine, a datumi će varirati u ovisnosti od tržišta. Klijenti će moći da naruče svoje primjerke već od ovog mjeseca, a prve isporuke se očekuju u martu 2021. godine. Cijene, kao i potpuna specifikacija vozila će biti dostupna kako se bude bližio početak prodaje.