Posted on

NISSAN OSVJEŽIO MICRU ZA 2021. GODINU

Nissan je osvježio svoj ikonski model Micra, označavajući novi korak u evoluciji uspješnog gradskog automobila koji je u Evropi debitovao prije 38 godina. Unaprijeđeni model za 2021. godinu cilja na poboljšanu ponudu klijentima, usavršavajući postojeću ponudu sa pet novih razrednih struktura, koje će kupcima olakšati personalizaciju njihove idealne Micre.

Pored Visia, Acenta i Tekna paketa, Nissan uvodi potpuno nove pakete N-Design i N-Sport koji će biti posebno interesantni kupcima. Neovisno o paketu, Micra prikazuje svoje prefinjene elemente dizajna i nevjerovatnu posvećenost detaljima. N-Sport će kupcima ponuditi premium sportski izgled. Micra će u ovom paketu nuditi izuzetnu atraktivnost koja će maksimalno privlačiti pažnju. Prednja maska će biti izrađena od visokosjajne crne plastike, a isti visokosjajni crni detalji se nalaze i straga kao i na bokovima, koji se savršeno uklapaju sa novim 17-inčnim Perso aluminijskim felgama u crnoj boji.

N-Design je kreiran da ga prilagodite u potpunosti svojim potrebama. N-Design omogućava klijentima da u potpunosti iskažu svoj unikatni karakter i stil. Izvana, kupci mogu birati kako će personalizovati detalje na prednjem i zadnjem kraju, kao i dvije opcije kućišta bočnih retrovizora koji su dostupni u visokosjajnoj crnoj boji ili u kromu. Modeli iz N-Design paketa stižu na dvobojnim 16-inčnim Genki felgama.

Micra je dobila novu, unaprijeđenu verziju 1.0 litarskog turbo benzinskog motora koji nudi i voznu dinamiku i efikasno vozačko iskustvo. Pogonska jedinica je izrađena u skladu sa Euro 6d normom, nudeći kupcima poboljšanu efikasnost, nižu potrošnju goriva i smanjenu emisiju štetnih gasova.