Posted on

FORD PUMA ST GOLD EDITION: KREIRANA NA INSTAGRAMU I TWITTERU

Evropsko predstavništvo Forda je svoijm fanovima prepustilo dizajniranje specijalne edicije modela Puma ST. Konačni rezultati su objavljeni, a u glasanju je učestvovalo gotovo 275.000 pratilaca. Osim dizajna, fanovi su birali i naziv edicije, a 59% njih je glasalo za naziv Gold Edition, dok je 24K Edition izgubio sa 41% glasova.

U mehaničkom pogledu, Puma ST Gold Edition je ista i poput standardne. Automobil pokreće trocilindarski 1.5 turbo motor koji razvija 197 KS i 320 Nm obrtnog momenta. Prenos snage na prednju osovinu se vrši pomoću šestostepenog manuelnog menjača, a za sprint od 0 do 100 Pumi je potrebno 6,7 sekundi. Iako nigdje to nisu zvanično saoštili, šper diferencijal koji je opcija na standardnoj Pumi ST, dok bi u Gold Edition modelu trebao biti dio serijske opreme.

Edicija donosi isključivo vizuelne izmjene i estetska unaprijeđenja. Dizajn koji su fanovi izabrali kombinuje crnu boju vozila sa sivim i zlatnim detaljima. Osim dekala na karoseriji u tim bojama, kočiona kliješta su obojena u blještavu crvenu boju, dok su na vozilu i nove felge u zlatnoj boji. Pored izmjena na teksterijeru, enterijer je takođe izmijenjen. Na instrument tabli su ubačeni ukrasi od imitacije karbona, dok su kožna sjedišta prošivena zlatnim koncem i ukrašena zlatnim trakama na naslonima.