Posted on

FORDOV ŽESTOKI RANGER RAPTOR STIŽE 22. FEBRUARA

Krajem prošle godine, Ford je predstavio novu generaciju Rangera. Automobil koji je teoretski nastao u suradnji s Volkswagenom, a zapravo, Ford „vuče“ konce zahvaljujući većem iskustvu u segmentu pickup automobila, pokazao je da i ovakvi automobili mogu biti veoma moderni i napredni, a ne samo „radne mašine“. Praktično odmah nakon predstavljanja automobila, krenule su glasine o Raptor izvedbi ovog modela.

Glasine sada mogu prestati obzirom na to da je Ford odredio datum predstavljanja i podijelio to s javnosti. Novi Ranger Raptor stiže 22. februara i biće značajno „žešći“ od standardnog modela. Visokoperformantni pickup osim mnogo jače pogonske jedinice je i svestraniji i sposobniji van utabanih staza. Ono što je najveće iznenađenje je izbor pogonske jedinice za ovaj automobil.

Dok su svi očekivali da će Ranger Raptor koristiti četverocilindarski turbo dizelski motor, stvarnost je zapravo drugačija. Naime, Ranger Raptor će i dalje pokretati dizelski motor, ali su mogućnosti da pod njegovom haubom bude i 3.0 turbodizelski V6 motor sada izuzetno velike. U prevodu Ranger Raptor bi mogao pokretati i 3.0 TDI V6. U svakom slučaju, novi Ranger Raptor će izazvati dosta pažnje i komentara od prvog dana kada bude predstavljen, a do tada je ostalo svega 12 dana.