Posted on

NOVA IMENOVANJA U KIJI ZA DALJNJI RAST U EVROPI

Kia Europe je objavila napredovanja svoja dva ključna kadra koji su dobili nove uloge u njihovoj evropskoj centrali u Frankfurtu. Alexandre Papapetropoulos postao je direktor proizvoda i oblikovanja cijena, dok se David Hilbert pridružuje ekipi kao direktor marketinga. Oba imenovanja podupiru daljnji rast Kije u Evropi nakon prošlogodišnje transformacije ove najstarije južnokorejske automobilske korporacije.

Alexandre Papapetropoulos postao je direktor proizvoda i oblikovanja cijena
Papapetropoulos je od početka svoje automobilske karijere radio u luksuznim i masovnim brendovima na brojnim većim evropskim tržištima. Sa svojim inžinjerskim i poslovnim znanjem od 2019. godine je u Kia Europe donio jedinstvenu kombinaciju vještina u različitim ulogama u marketingu proizvoda i strateškim ulogama. Uprkos tome da je u Kiji tek 3 godine Papapetropoulos je preoblikovao usmjerenja planiranja proizvoda i promišljeno sastavio novu ekipu fokusiranu na povezivost i inovacije.

Papapetropoulos će kao direktor za proizvode i oblikovanje cijena u Kia Europe voditi novu fazu razvoja i upravljanja proizvoda. To će uključivati i planiranje i marketing proizvoda te oblikovanje cijena, dok će njegovo tehničko i inžinjersko znanje unaprijediti razvoj najnovijih tehnologija asistencije.

David Hilbert je novi direktor marketinga
Ekipi u Frankfurtu pridružio se i David Hilbert koji je postao direktor marketinga u Kia Europe. Hilbert donosi osamnaest godina iskustva na području automobilskog marketinga u različitim ulogama u automobilskoj industriji. 2016. godine se pridružio Kijinoj britanskoj podružnici kao direktor marketinga, gdje je bio odgovoran za marketinšku strategiju koja je obuhvatala područja kao što su  planiranje proizvoda, mobilnost, elektrifikacija, povezivost i autonomna vožnja.

Tehnološki napredna elektrifikacija i osnažen položaj brenda za budući rast brenda i tržišnog udjela
Sjoerd Knipping, podpredsjednik za marketing i proizvode u Kia Europe, rekao je: »Raduje nas da u ovo uzbudljivo vrijeme za Kia Europe u našem timu dobijamo dvojicu uvaženih kolega u njihovim novim ulogama. Imamo ambiciozne planove za budući tehnološki razvoj i rast tržišnog udjela s novim elektrifikovanim modelima i osvježenim pozicioniranjem brenda. Imenovanje Alexandra i Davida u našu vodstvenu ekipu donosi svježu energiju i rado ću ih podržavati u maksimizaciji potencijala brenda.«