Posted on

FERRARI PREDSTAVIO I TREĆI MODEL IZ CAVALCADE SERIJE

Ukoliko nas redovno pratite, sigurno ste upratili da Ferrari obilježava desetogodišnjicu Cavalcade festivala koji je zapravo jedan turistički reli koji se održava jednom godišnje i na kojem učestvuju vlasnici Ferrarijevih vozila. Serija Cavalcade vozila se svodi na pet unikatnih modela, a svaki od njih je inspirisan prizorima viđenim na putovanjima kroz Italiju. I tako je prvi model bio inspirisan bojom mora, drugi Etnom, a sada je došao red na Toskanu.

Baš kao i prvi model u seriji, i ovaj je zasnovan na modelu 812 Competizione. Za razliku od prvog, ovaj dolazi nijansi boje koju su u Ferrariju nazvali Verde Volterra. Zapravo, to nije jedna nijansa. Radi se o gradacijskom prelazu od tamnijih tonova narandažaste pa do duboke zelene. Sve zavisi od ugla iz kojeg posmatrate auto. U Ferrariju kažu da je boja inspirisana zelenilom i zemljanim tonovima Toskane.

Tamo gdje se zelena i narandžasta miješaju, automobil ima i zlatnu nijansu. Na ovom modelu su vidljivi i detalji od karbonskih vlakana. Tako su svoje mjesto našli na haubi, A-stubu, prednjoj masci i krovu. Kočiona kliješta su u crnoj boji, kao i aluminijske felge.

Verde Volterra će biti dostupna i na modelima 296 GTB, SF90 Stradale i SF90 Spider, kao i 812 Aperta. Do kraja predstavljanja kompletne serije Cavalcade modela imamo još dva modela. Prvo su predstavljene Blu Capri i Rosso Taomina, kojima se sada pridružila Verde Volterra.