Posted on

HONDA CIVIC SA MUGENOVIM TUNING PAKETOM

Jedan od najslavnijih Hondinih tunera je Mugen. Što je ABT Volkswagenu, to je Mugen Hondi. Prepoznatljivi stil japanske tuning kuće već godinama krasi Hondine modele, a najčešće se „zahvati“ rade na kompaktnom Civicu. Upravo je Civic dobio novi paket dijelova iz Mugena. U junu je paket dobio Civic Type R, a sada je došao red na standardni Civic.

Mugenov paket je dostupan za obje verzije Civica FK7, neovisno da li se radi o verziji prije ili poslije facelifta. U paketu se nalazi novi lip spojler prednjeg branika, karbonska maska hladnjaka kao i zadnji difuzor, a izduvne cijevi su dobile novi specifičan dizajn. Mugen je spremio i novi spojler koji se može montirati na vrh prtljažnih vrata.

Pored dodataka za karoseriju, Mugen je spremio i nova LED zadnja svjetla sa različitim konfiguracijama kako bi se vaš Civic izdvajao iz mase. Tu su i karbonska kućišta vanjskih retrovizora. Definitivno najzanimljiviji detalj su već pomenute izduvne cijevi. Dizajn je inspirisan bočnim usisnicima na mlaznim avionima, a locirani su na sredini branika kao na modelima Sport Plus i Type R. Automobil dolazi na unikatnim, Mugenovim dvobojnim 19-inčnim felgama.

Cijene paketa su dostupne na Mugenovoj stranici gdje je moguće upoznati sve stavke tuning paketa za Civic hatchback.