Posted on

JEEP PRIKAZAO PRVE FOTOGRAFIJE SVOG PRVOG ELEKTRIČNOG VOZILA

Tokom prezentacije Stellantisovog strateškog plana „Dare Forward 2030“, Karlos Tavarez, izvršni direktor Stellantisa, otkrio je fotografije prvog Jeep SUV-a ikada sa 100% pogonom na baterije, dok brend nastavlja sa globalnim inicijativama ka potpunoj elektrifikaciji svog portfelja terenskih vozila. Novo, potpuno električno Jeep vozilo biće dostupno početkom sljedeće godine, šireći domet brenda i praveći još jedan korak ka ostvarenju vizije brenda Jeep o slobodi sa nultim emisijama. Više informacija o Jeep baterijskom električnom vozilu biće dostupno tokom narednih mjeseci.

Na prezentaciji je saopšteno da će Stellantis grupacija nastaviti svoju električnu ofanzivu i predstaviti preko 100 elektrifikovanih modela od 2022. do 2030. godine. Pomenuti Jeep je samo jedan od njih, a tu spadaju i modeli ostalih 13 brendova u okviru ove velike grupacije. Najavljeno je da će već od 2026. kompletna grupacija preći na potpuno električni pogon, a prodaja automobila s motorima s unutrašnjim sagorijevanjem će biti obustavljena upravo sa 2030. godinom.

Alfa Romeo, DS, Lancia i Maserati će postati premium brendovi grupacije koji će nuditi isključivo električne modele od 2025. godine. Uz sve proračune, Stellantis očekuje da postane potpuno „čist“ koncern do 2038. godine, a da bi već do 2030. trebali prepoloviti svoju emisiju CO2.