Posted on

KONCEPT NOVOG BMW-A SERIJE 7 ĆE BITI PRIKAZAN U SEPTEMBRU

BMW Serije 7 koji se trenutno nalazi u prodaji, svoj životni vijek je produžio jednim opširnim faceliftom za modelsku 2020. godinu, ali realnost je da je taj model prisutan na tržištu još od 2015. godine. Potpuno nova generacija Serije 7 je trenutno u razvoju, ali je zasigurno nećemo vidjeti ove godine. Ipak, vidjećemo jedan svojevrstan teaser u formi konceptnog automobila koji bi trebao debitovati pred sami kraj ljeta.

Neimenovani izvor direktno povezan s BMW-om je izjavio kako će se konceptna Serija 7 pojaviti na Sajmu automobila u Minhenu koji se po prvi put organizuje u ovom njemačkom gradu, kao zamjena za Frankfurt. Konceptni automobil će biti prvi model koji će koristiti BMW-ovu „New Class“ platformu, koja je dizajnirana prvenstveno za električne modele, ali je pogodna i za integraciju sa SUS motorima i hibridnim pogonskim jedinicama.

Produkcijska verzija nove Serije 7 bi mogla debitovati krajem 2022. godine ili početkom 2023. Posljednje špijunske fotografije sugerišu da je produkcijski model tek na početku razvoja, a sve je izvjesnije da će masivni gril koji smo vidjeli na Seriji 4, naći svoje mjesto i na prednjem kraju ovog modela.