Posted on

MANHARTOV BMW X6 M COMPETITION RASPOLAŽE SA 730 KS

BMW-ov M odjel pretvorio je mnoge standardne automobile u modele monstruoznih performansi, uključujući i X6. Serijski X6 M Competition raspolaže sa 625 konjskih snaga, ali to očito nije dovoljno za Manhart. Slavna tuning kuća ima novu kreaciju pod nazivom Manhart MHX6 700 koja ovom terencu daje više snage i blagu modifikaciju stila.

Ispod haube, Manhart nudi dvije opcije nadogradnje – remapiranje elektronske kontrolne jedinice ili pomoćnu upravljačku jedinicu Manhart MHtronik. U oba slučaja, 4.4 litarski V8 biturbo motor isporučuje snagu od 730 KS i obrtni moment od 900 Nm. To je značajno povećanje u odnosu na serijski model koji ima 625 KS i 750 Nm obrtnog momenta. Manhart je osim snage unaprijedio i kočioni sistem koji je sada znatno jači i podesiv.

Što se tiče vizuelnih unaprijeđenja, Manhart je spremio i novi izduvni sistem od nehrđajućeg čelika koji krasi zadnji kraj sa po četiri cijevi promjera po 100 milimetara, dostupne s karbonskim ili keramičkim premazom. H&R opruge smanjuju visinu vozila za 30 mm, a na automobilu su veliki 22-inčni točkovi u satensko crnoj boji i zlatnim detaljima.

BMW X6 M Competition je dobio i novi body kit napravljen od karbona koji modelu daje novi prednji spliter, masku hladnjaka, bočne pragove, difuzor i dvodijelni stražnji spojler. Manhart je koristio karbon za izradu kućišta bočnih retrovizora, dok mu daje Manhartov set naljepnica pomaže da se još lakše identifikuje kao poseban model. Enterijer je modifikovan novim podnim prostirkama s logom Manhart i karbonskim detaljima, koji se nalaze i na ručici mjenjača.