Posted on

PRODAJE SE PRIMJERAK MCLARENA SENNA GTR #28

McLaren Senna je izuzetno moćan superautomobil koji samo rijetki privilegovani sretnici imaju u svojoj kolekciji. Njegova pogonska jedinica isporučuje čak 800 KS, ali za one koji su žestoki zaljubljenici u adrenalin i jurnjavu, tu je i McLaren Senna GTR koji se smije upotrebljavati isključivo na trkačkoj stazi, te kao takav nije legalan za svakodnevnu upotrebu.

Snažniji i učinkovitiji, McLaren Senna GTR također je i ekskluzivniji od standardnog McLarena Senna budući da je proizvođač iz Wokinga proizveo samo 75 primjeraka. Prisjetimo se da je svih 75 već unaprijed bilo bilo rezervisano i prije nego što je McLaren predstavio automobil javnosti.

Ako ste imali želju da posjedujete McLaren Senna GTR, a pri tom imate i dovoljno novca na računu, onda je ovo savršena prilika da dođete do jednog. Primjerak pod brojem 28 je upravo ponuđen na aukciji u Kaliforniji. Trenutnom vlasniku isporučen je u januaru 2020. i prešao je tek nešto više od 600 km.

Cijena standardnog primjerka je iznosila oko 1,7 miliona dolara, ali ovaj primjerak je personalizirao njegov vlasnik čime je konačna cijena izašla na 1,8 miliona dolara. Samo njegova posebna boja je koštala 23.525 dolara, ne uključujući 40.000 dolara koje je McLaren tražio za specifičnu livreju inspirisanu McLarenom GTR na koji je vožen na 24 sata Le Mansa 1997.

Podsjetimo, McLaren Senna GTR ima 4.0 litarski V8 biturbo od 825 KS uz 800 Nm obrtnog momenta. Sa samo 1.180 kg, njegov omjer snage i težine je 694 KS po toni, što je najbolja vrijednost za neki McLaren. Trenutno najveća ponuda iznosi 1,3 miliona dolara, a do kraja aukcije je ostalo još 10 dana, što bi moglo značiti da bi cijena ovog automobila izaći i na preko 2 miliona dolara.