Posted on

TOYOTA ZAGOLICALA MAŠTU I PRIKAZALA PROTOTIP GR COROLLE

Znamo da Toyota GR Corolla stiže uskoro. Proizvođač je već u par navrata na veoma zanimljiv način sakrivao ovaj auto u foto i video materijalima koje su objavljivali na društvenim mrežama, a sada stigao još jedan takav video. U naizgled običnom kratkom videu koji promoviše sportski coupe GR 86, pronaći ćete nekoliko brzih kadrova koji ne traju niti punu sekundu.

Ako pauzirajte video u pravom trenutku, dobit ćete pogled na prednji kraj GR Corolle, koja još uvijek nosi crvenu kamuflažnu foliju koju smo i ranije viđali. Drugi kadar hvata tri papučice što nam sugeriše da će i GR Corolla koristiti manuelni mjenjač, vjerovatno isti kao i onaj u GR Yarisu.

Zanimljivo je da je Toyota objavila dvije verzije ovog videa. U originalnoj verziji prikazan je vrlo jasan pogled na prototip GR Corolle, koje još uvijek nosi kamuflažu, ali se lako može zaključiti da se radi o nadolazećem hot hatchbacku. Srećom, internet je velika „mahala“ pa se „fotka“ iz videa brzo proširila internetom prije nego su uklonili tu verziju videa i postavili novu.

Za GR Corollu se očekuje da preuzme veliki dio mehaničkih komponenti od GR Yarisa, uključujući i 1.6 litarski turbo benzinski motor koji razvija 270 KS. Kao i kod Yarisa, GR Corolla će takođe imati pogon na sva četiri točka, te već ranije spomenuti manuelni mjenjač. Čini se da je premijerno predstavljanje veoma blizu, ali još uvijek ne postoje ni najmanje glasine o datumu premijere. Ostaje nam da čekamo…