Posted on

MANHARTOV MINI JCW GP JE ULTIMATIVNA DŽEPNA RAKETA

Mini John Cooper GP je trenutno u svojoj trećoj inkarnaciji. Najekstremniji JCW ikada vam nudi performanse upravo onakve kakve vam trebaju. Od 2006. godine, nedugo nakon predstavljanja serijske izvedbe automobila, Manhart bi predstavljao i svoju tuniranu verziju, skrećući dodatnu pažnju na taj automobil, ali i samu tuning kuću. Najnovije „izdanje“ nosi naziv Manhart GP3 F350, a sa sobom donosi velike promjene.

Glavna promjena na automobilu se ogleda u masivnom povećanju snage. Fabrički model ima 301 KS i 450 Nm obrtnog momenta. Remapiranjem, modifikacijama elektronske upravljačke jedinice, kao i ugradnjom novog interkulera i izduvnog sistema, oslobođena je snaga od 350 KS i 530 Nm obrtnog momenta. Manhart je ugradio i nešto niže opruge koje su spustile auto za 20 milimetara naprijed i 15 mm nazad. Automobil dolazi na 19-inčnim mat crnim Concave One felgama.

Proizvodnja Manhartovog GP3 F350 će biti ograničena. Ovo pak neće biti jedina edicija ovog automobila jer je u planu još jedna. Uskoro, Manhart će spremiti još novih nadogradnji kao što su karbonski usis, novi izduvni sistem, kao i mnoge druge komponente. Čini se kako će Manhart u narednih nekoliko mjeseci spremiti mnoštvo iznenađenja za ljubitelje i vlasnike Minija.