Posted on

MASERATI NAJAVLJUJE MC20 U KABRIO IZVEDBI

Maserati je već pri premijeri MC20 u coupe izvedbi nagovijestio da je na putu i kabrio varijanta. Međutim, varijantu sa sklopivim krovom do sada nismo vidjeli. Talijanska marka upravo je objavila galeriju slika na kojima se vidi kamuflirani prototip. Maserati ovaj MC20 opisuje kao “rani prototip” kabrioleta.

Ispred A-stuba, kabriolet je identičan coupeu. Krovna linija i zadnji kraj su ti koji prave razliku između karoserijskih izvedbi. Maserati nam nije pokazao niti jedan dobar kadar automobila s boka ili straga za direktnu usporedbu s coupeom. Čini se da je stakleni poklopac motora ustupio mjesto krovnoj konstrukciji koja se sklapa na tom mjestu.

Svi pokazatelji upućuju na to da će MC20 kabriolet koristiti isti Nettuno 3.0 V6 biturbo motor, kao i coupe. Motor koristi naprednu tehnologiju sa po dvije svjećice po cilindru i sistem pretkomornog sagorijevanja razvijen u Formuli 1. Motor razvija 621 KS i 729 Nm. Osmostepeni mjenjač s dvostrukim kvačilom šalje snagu na zadnje točkove.

Ovaj motor gura MC20 coupe od 0 do 100 za 2,9 sekundi i postiže najveću brzinu od 323 km/h. Zbog dodatne težine krovne konstrukcije i mehanizma, kabrioleti su općenito nešto sporiji od istih modela u coupe varijanti. Pretpostavlja se da će MC20 kabriolet nositi oznaku Spider i očekuje se da uđe u prodaju 2022. godine. Sljedeće godine bismo pored kabrio izvedbe mogli vidjeti i potpuno električnu varijantu.