Posted on

2022. – GODINA JUBILEJA ZA OPEL, GODINA OPEL ASTRE

Opel je ove godine impresionirao javnost novom Mokkom i Mokkom-e, svjetskom premijerom nove Astre, jedinstvenom Mantom GSe ElektroMOD i mnogim drugim modelima. To je ispraćeno i brojnim nagradama za Opel (kao što je “Zlatni volan 2021” za Mokku-e) i videom na društvenim mrežama “Najbolje od Opela 2021”. U 2022. njemački proizvođač će nastaviti svoj put prema tome da postane učinkovit, električni, emocionalan brend.

  1. posebna je za Opel i iz još jednog razloga. U narednoj godini će obilježiti 160. godišnjica osnivanja kompanije koja je evoluirala od fabrike šivaćih mašina i najvećeg svjetskog proizvođača bicikala do međunarodno cijenjene automobilske marke. Nakon 160 godina, Opel se sada ponovno transformiše, iz proizvođača automobila u kompaniju koja pruža usluge električne mobilnosti. Od 2028. Opel će u Europi nuditi samo električna vozila.

Opel stoga nastavlja poticati elektrifikaciju marke i njenih modela. U centru pažnje sljedećih mjeseci bit će potpuno nova generacija Opel Astre. Nakon premijere u septembru 2021., nova Astra s pet vrata bit će dostupna kupcima širom Evrope već sljedećeg proljeća, također kao snažan i učinkovit plug-in hibrid. Potpuno električna Astra-e upotpunit će ponudu 2023. Nova Astra Sports Tourer uskoro će proslaviti svoju službenu svjetsku premijeru. Karavanska verzija bestselera će se pridružiti ostatku „porodice“ sljedećeg ljeta i biće dostupna s konvencionalnim i plug-in hibridnim pogonom. Do sredine 2022. godine, 11 Opelovih modela će biti elektrifikovano.

  1. godina je godina jubileja za Opel, pa će tako šezdeset godina nakon predstavljanja modela Kadett A, preporođena Astra stići na tržište i započeti potpunu renesansu ovog modela koji igra veoma važnu ulogu u poslovanju firme. Astra nastavlja da kombinuje bogatu tradiciju i inovacije i u najnovijoj generaciji, stoga s nestrpljenjem isčekujemo novu Astru i na tržištu Bosne i Hercegovine.