Posted on

MEHANIČKA UNAPRIJEĐENJA ZA BOLJE PERFORMANSE CUPRE LEON E-HYBRID

Cupra Leon, a u prošlosti Seat Leon Cupra, uvijek je vozaču donosio izvrsno vozačko iskustvo. Dinamičan karakter španskog sportskog kompakta je izdvojilo ovaj model od njegove „braće“ u sklopu grupacije. Nova Cupra Leon je po prvi put ponuđena i sa hibridnim pogonom, sa snagom od 204 i 245 KS. Iako su prvi utisci bili izuzetno pozitivni, Cupra je spremila određena mehanička unaprijeđenja za Leon e-Hybrid.

Da bi automobil učinili još agilnijim, preciznijim i sposobnijim u krivinama, šasija je spuštena za 25 milimetara, čime su automatski spustili centar težišta i dodatno smanjili naginjanje automobila u krivinama. Cupra Leon e-Hybrid je od sada dostupan i sa Brembo kočnicama. Brembova kliješta u kombinaciji s većim diskovima nude povećanu kočionu moć i kraći put zaustavljanja. Osim niže šasije i jačih kočnica, točkovi su pod većim nagibom za intuitivnije upravljanje i dinamičnije iskustvo.

VZ Cup paket je dostupan i kod najsnažnije Cupre Leon e-Hybrid s 245 KS. VZ Cup paket opreme je zapravo svojevrstan omaž CUP Competition modelima. U ovom paketu opreme, najviše detalja se odnosi na enterijer. Kupci VZ Cup modela dobijaju CUPBucket sportska, profilisana sjedišta presvučena crnom ili plavom kožom. Položaj sjedenja u ovim sjedištima je maksimalno spušten za što bolji osjećaj sportske voženje, ali i ergonomiju.