Posted on

MERCEDES-BENZ G-KLASA PROFESSIONAL LINE: NAZIV SVE GOVORI

U nizu električnih noviteta koje je spremio za Minhen, Mercedes je spremio i jedan konvencionalni model. Ni manje ni više, to je G-klasa u najnovijem izdanju koje nosi oznaku „Professional Line“.  Professional Line je potpuno orijentisan ka izvornom DNK G-klase – off roadu. Dakle, ova izvedba je spretnija izvan ceste nego standardni G-wagen, a to se jasno vidi na prvi pogled.

Karakter automobila je naglašen crnim branicima, blatobranima i pragovima, krovnim nosačima i zaštitnim rešetkama na prednjoj svjetlosnoj grupi. Zaboravite na masivne felge i niskoprofilne gume – G-klasa Professional Line koristi manje, rigidnije 18-inčne felge sa „mesnatim“ gumama višeg profila jer ovaj auto je namijenjen da gazi po blatu, po kamenju i to ne bi bilo moguće sa niskoprofilnim točkovima. Takođe, nešto što ne viđate na standardnom G-wagenu su i blatarice, a na Professional Line izvedbi dolaze serijski.

Ono što možete odabrati u sklopu „manufaktur“ programa personalizacije jeste postolje za šator na krovu kao i permanentno pričvršćene male ljestvice kako biste se mogli popeti na krov. Držač rezervnog točka na petim vratima je takođe dio dodatne opreme, a za razliku od standardne G-klase, na Professional Line izvedbi je točak bez poklopca koji pokriva i gumu. Night paket donosi i crne retrovizore, trokraku zvijezdu na masci hladnjaka.

Za sada nema informacija o cijenama ovog paketa koji će se pridružiti nizu novosti za modelsku godinu 2022. Kupci će moći da kupe G-klasu u Exclusive Line i AMG Line izvedbama eksterijera, dok će iznutra moći da izaberu pakete Standard, Exclusive Line i Superior Line.