Posted on

MERCEDES OBJAVIO DATUM PREDSTAVLJANJA MODELA EQE U AMG IZVEDBI

Mercedes širi ponudu svojih električnih modela u kontinuitetu. Sve češće i češće, iz Stuttgarta nam stižu vijesti o novostima u EQ porodici modela. Najnoviji član će nositi i slavnu AMG oznaku koju nose svi njihovi sportski orijentisani modeli. Iako se radi o električnom modelu, EQE će nositi neka karakteristična obilježja AMG modela.

To su naravno neizostavna Panamericana maska hladnjaka s vertikalnim rešetkama, ali će ona zapravo biti zatvorena. Straga, na vratima prtljažnika se nalazi diskretni lip spojler i integrisani difuzor u sklopu branika. U ovisnosti o opciji koju odaberu, kupci će moći da izaberu nekoliko različitih modela felgi, od kojih će svaki biti potpuno drugačiji i imaće svoj karakterističan motiv.

Standardni EQE 350 raspolaže sa elektromotorom koji ima 288 KS. Za sada, Mercedes je registrovao EQE 43, EQE 53 i EQE 63. Kada je Mercedes u pitanju, nije isključeno da ćemo imati još nekoliko izvedbi pored ovih već registrovanih. Premijerno predstavljanje je zakazano za 16. februar, po našem vremenu minut iza ponoći. U nastavku pogledajte posljednji teaser pred samu premijeru.