Posted on

MERCEDES PREDSTAVLJA NOVU T-KLASU

Mercedes će 26. aprila predstaviti T-klasu, novi kompaktni porodični kombi. Potpuno novi model ponudiće kupcima “kombinaciju velike unutrašnje korisne zapremine i kompaktne karoserije”, kažu u njemačkom auto-gigantu. Proizvođač navodi da novi kombi ima “sportski i emotivan dizajn”, prostranu unutrašnjost promjenljive konfiguracije, praktična klizna vrata, kao i da posjeduje “visok kvalitet i bezbjednost tipične za Mercedes”.

Nova T-klasa je razvijena u partnerstvu sa grupacijom Renault-Nissan-Mitsubishi i ima težak zadatak da istovremeno bude luksuzan i cjenovno pristupačan automobil. Očekuje se da će to biti premijum verzija aktuelnog Mercedesa Citan.

Kupci će moći da biraju između niza motora sa unutrašnjim sagorijevanjem, među kojima bi trebalo da se nađu i oni kompanije Renault: 1.3-litarski benzinac ili 1.5-litarski dizelaš.

Više detalja biće poznato krajem aprila, za kada je zakazana premijera, a očekuje se da će T-klasa preuzeti neke stilske detalje od koncepta Mercedes EQT iz 2021.

Izvor: B92