Posted on

MINI RADI NA UNAPRIJEĐENJIMA MODELA JCW

Mini je prošle godine predstavio blago redizajnirani JCW čije su izmjene prošle gotovo nezapaženo. Ipak, na putu je nešto što će se značajno razlikovati od prošlogodišnjeg modela. Teško je reći bilo šta konkretno obzirom na to da je prototip koji je fotografisan u Njemačkoj potpuno kamufliran. Ono što se i pored kamuflažne folije da primjetiti nešto jednostavniji prednji kraj bez kompleksnih elemenata i sa glatkijim površinama.

Novi model bi trebao izgledati manje agresivno u odnosu na ono što smo vidjeli prošle godine. Suptilni sportski detalji bi trebali da ipak izdvajaju ovaj automobil od običnog Coopera, kao što su novi krovni spojler, ali i diskretni difuzor na zadnjem braniku u koji je integrisan i dvocijevni izduvni sistem. Cilj novog redizajna je učiniti automobil prihvatljivijim za širu publiku, kao i modernizovati njegov enterijer.

Tako ćemo velike promjene vidjeti i unutra. JCW će dobiti masivni ekran na dodir koji bi mogao biti okruglog oblika kako bi se ispoštovala tradicija i zadržao izvorni izgled sa modernim elementima. Tradicionalne tipke bi trebale biti izbačene, a na njihovo mjesto dolaze kontrole na dodir, a ručica automatskog mjenjača bi takođe mogla biti značajno izmijenjena pa čak i izmještena sa svog dosadašnjeg mjesta.

Za sada, Mini sve drži u tajnosti. Prerano je da se donose neki zaključci, obzirom na to da je prošlogodišnji facelift tek na početku svog životnog ciklusa, a premijeru ovog modela bi mogli očekivati sredinom naredne godine, kako bi nosio oznaku modelske godine 2024.