Posted on

MOVEMBER NA RFC BIH NAČIN

Ljubitelji automobila uistinu imaju velika srca. Ni sami ne znamo koliko puta su na raznim tuning skupovina, momci koji su došli da izlože svoje limene ljubimce pokazali svoju „mekšu“ stranu i zajedno sakupljali novac za one kojima je on u tim momentima bio prijeko potreban, a nisu mogli doći do njega.

Renault Fan Club BiH je udruženje koje okuplja ljubitelje Renaultovih vozila u Bosni i Hercegovini. Iz ovog udruženja su odlučili da na originalan način obilježe ovogodišnji „Movember“. „Movember“ je termin kojim se označava novembar – mjesec borbe sa karcinomom prostate, a neki ga nazivaju i mjesecom borbe za muško zdravlje.

U nastavku prenosimo tekst sa rfc-bih.com:

„RFC Bosna i Hercegovina u temeljima svog osnivanja je kao jedan od glavnih ciljeva zacrtala da pored svih aktivnosti koje planiramo realizirati, obavezno mora biti društveno odgovorna organizacija.

Novembar mjesec u svijetu se obilježava kao mjesec borbe sa karcinomom prostate, ili kako ga neki nazivaju mjesecom borbe za muško zdravlje i poznatiji je kao Mowembar. Obilježava se puštanjem brade i brkova, a mi ćemo se odazvati akciji na malo drugačiji način.

Obzirom da je tema zdravlje, a većina naše zajednice su muškarci, RFC Bosna i Hercegovina će organizovati humanitarnu akciju u kojoj ćemo prikupiti novac i isti donirati Roditeljskoj kući za liječenje malih heroja. Učešće i doprinos je dobrovoljan i svako od nas će shodno svojim mogućnostima u ovom trenutku sasvim sigurno dati podršku akciji.

Više detalja o akciji ćemo dati u narednim danima.

Hvala vam na razumijevanju.

Vaš RFC BiH Team.“