Posted on

NAJNOVIJI SAFETY CAR U MOTO GP ŠAMPIONATU JE BMW M2 CS RACING

BMW nastavlja biti ekskluzivni partner Moto GP šampionata. Njihova flota M vozila će nastaviti da „služi“ u najvećem svjetskom motociklističkom šampionatu. Već godinama, BMW M odjeljenje isporučuje impresivne vozilice koje su u službi sigurnosnih automobila. Ove godine, BMW slavi 50 godina M odjeljenja pa su tako kreirali novi sigurnosni automobil koji će ostati upamćen.

Riječ je o BMW-u M2 CS Racing koji je po svemu trkački automobil, u službi sigurnosnog. Pod haubom automobila je potentni 3.0 litarski redni šestocilindarski biturbo motor od 450 KS koji šalje snagu na zadnje točkove. Dakle, pravi BMW! Automobil je značajno olakšan zbog upotrebe karbonskih komponenti, a opremljen je i mehaničkim šper diferencijalom.

Pored M2, u Moto GP šampionatu će ove godine služiti i M4 Competition, M5 CS i M8 Competition Gran Coupe. Svi pobrojani modeli će imati ulogu sigurnosnih automobila. X5 M Competition će obavljati dužnost ljekarskog vozila, dok će BMW M 1000 RR biti korišten kao sigurnosni motocikl. Na kraju, tu je i BMW i4 M50 će vršiti ulogu sigurnosnog automobila u trkačkoj seriji električnih motocikala koja je pod okriljem Moto GP šampionata.