Posted on

NISSAN NAJAVLJUJE ELEKTRIČNOG NASLJEDNIKA MODELA MICRA

Trenutna generacija Nissan Micre na tržištu je prisutna od 2017., ali prodajni rezultati za ovaj mali japanski kompakt nisu baš najbolji, jer su prošle godine prodali manje od 40.000 primjeraka u Europi. U novembru 2020. predstavljen je redizajnirani model koji više ne nudi dizelske motore. Čini se da će nasljednik Micre u potpunosti izbaciti SUS motore iz upotrebe i preći na električni pogon.

Nissan je upravo objavio prvi teaser koji prikazuje nasljednika Micre, a sudeći prema do sad dostupnim informacijama, čini se da bi ovaj novi model mogao dobiti i novo ime. Proizvođač automobila nije spreman objaviti naziv, iako kaže da će potpuno novi kompaktni automobil biti dostupan kao čisto električno vozilo na europskom tržištu.

Nasljednik Micre će zadržati njenu poziciju u gami pa će tako i dalje biti početni model. Za dizajn će biti zaduženi Nissanovi dizajneri, ali će Renault biti odgovoran za inžinjering i samu proizvodnju automobila koji će biti baziran na CMF B-EV platformi. Micrin nasljednik je jedan od 35 novih električnih modela koji je Renault Nissan Mitsubishi alijansa najavila do 2030. godine.

Porizvodnja automobila će biti smještena u fabrici ElectriCity u Francuskoj. Pridružiće se drugim Nissanovim modelima koji se takođe sklapaju tu, a među kojima je još jedan potpuno električni model Townstar, mali dostavnjak. Iz Nissana su obećali da će uskoro objaviti još detalja, uključujući i ime, datum predstavljanja, kao i određene tehničke detalje.