Posted on

OPEL OSVJEŽIO I MODERNIZOVAO CROSSLAND

Opel je nakon tri godine restilizovao svoj potkompaktni model, a dizajn prednjeg dijela izveden je po ugledu na novu generaciju modela Mokka. Potpuno su preoblikovani maska hladnjaka (Opel je označava imenom “Vizor”) i prednji branik, dok su promjene pozadi nešto diskretnije i uključuju novu oznaku automobila koja je postavljena centralno, iznad registarske tablice. Poput modela Mokka, i Crossland je izgubio slovo “X” u nazivu koje je imao prije ovog redizajna.

Opel Crossland je unaprijeđen i u drugim oblastima. Njemački proizvođač je kupcima ponudio nova ergonomska sjedišta sa ARG certifikatom, koja su ranije dobili i drugi modeli ove kompanije. Što se praktičnih sadržaja tiče, Crossland se standardno isporučuje sa kliznim zadnjim sjedištima koja se po potrebi mogu pomjerati naprijed-nazad, čime se zapremina prtljažnika može povećati sa 410 na 520 litara, dok se obaranjem zadnjih naslona dobija prtljažni prostor od 1.255 litara.

Opel Crossland će se i dalje prodavati sa postojećom motorizacijom koju čine 1.2 kitarski turbo benzinac i 1.5 litarski dizelaš, a raspon snage se kreće od 83 KS (61 kW) do 130 KS (96 kW). U zavisnosti od pogonske jedinice, na raspolaganju su 6-brzinski manuelni mjenjač ili 6-stepeni automatik. Snaga se i dalje prenosi isključivo na prednje točkove, bez obzira na paket opreme i vrstu motora.

U ponudi za sada nema 1.2 litarskog benzinca koji može da koristi i tečni naftni gas (LPG), a koji je bio dostupan prije redizajna.

Crossland za 2021. je opremljen i novim IntelliGrip sistemom sa pet predefinisanih režima vožnje: Normal, Snow, Mud, Sand i ESP Off. U kompaniji kažu da svaki od modova obezbjeđuje optimalno prijanjanje točkova, prilagođeno vrsti putne podloge i vremenskim uslovima.

Opel će do kraja godine početi da prima narudžbe za osvježeni Crossland, a prva vozila će do svojih vlasnika stići početkom 2021. Cijene će biti saopštene naknadno.

Izvor: B92.net