Posted on

OSVJEŽENI CITROEN C5 AIRCROSS NUDI APSOLUTNI KOMFOR U PRESTIŽNOM DIZAJNERSKOM PAKOVANJU

S više od 260.000 prodanih vozila od premijere 2018., C5 Aircross svojim je prostranošću, modularnošću i, prije svega, udobnošću koja nema premca u segmentu vrlo konkurentnih kompaktnih SUV-ova, ostavio dubok trag. Raskošan enterijer koji je pravi Citroenov potpis, te iskustvo marke prikupljeno u monovolumenima, izdvaja ga od konkurencije. Čak i danas, C5 Aircross je vodeći u pogledu praktičnosti i nudi opuštenije iskustvo u vozilu. Taj je osjećaj pojačan u plug-in hibridnoj verziji, koja već predstavlja više od 30% prodatih modela u Europi.

Promjena izraza i spremnost da se napravi iskorak u smislu percipirane kvalitete i elegancije, posebno je izražen na prednjem dijelu, što na neki način definiše novi C5 Aircross. Postaje sve aspirativniji i svidjet će se kupcima koji čekaju prepoznatljiviji karakter.

Novi C5 Aircross krasi nova interpretacija logotipa brenda, koji postepeno dobija svoju nezavisnost i odvaja se od dnevnih svjetala, čime se označava pomak u odnosu na druge modele u gami, u kojima su se ševroni proširili na dnevna svjetla, preko hromirane trake. Ševroni se sada pojavljuju u crnom laku s kromom. Vizualno se protežu kroz skup čvršćih hromiranih i crnih klavirskih traka koje se stapaju u LED dnevna svjetla. Vrlo suptilan, profinjen i detaljan rad urađen je u ovom dijelu kako bi se poboljšao cjelokupni dojam.

Karakteristično za novi Citroënov identitet, LED potpis dnevnih svjetala u obliku slova V izrađen je od klavirske plastike koja prednjim svjetlima daje visokotehnološki i dublji 3D efekt. Nadalje, LED Vision projektori su diskretniji i tamniji, vizualno produžujući crnu rešetku i dodatno naglašavajući robusnost vozila.

Novi okomiti profil prednjeg kraja pojačava percepciju snage i robusnosti na prvi pogled. Ovo poboljšanje nalazi se i straga u novim strukturiranim lećama zadnjih svjetala. C5 Aircross odlikuje se prepoznatljivim držanjem, izraženim kroz potpuno i izdašno modeliranje, njegovu visoku i horizontalnu haubu, kao i ostakljenu liniju od 360° koja crta hromirani „C“ bočni. Atributi snažnog SUV-a također se pojavljuju u njegovom mišićavom nastupu, a tome doprinose i razmak od tla od 230 mm, zaštita od 360°, takozvani Airbump®, prepoznatljive krovne šipke i dominantan položaj u vožnji. Osim toga, nekoliko novih stilskih elemenata naglašavaju njegovu eleganciju i modernost, poput novih 18-inčnih aluminijskih felgi PULSAR s dijamantnom obradom i aerodinamičnim dizajnom.

C5 Aircross je dobio novi 10-inčni ekran osjetljiv na dodir koji kao da lebdi na komandnoj tabli i uranja vozača i putnike u moderniji putnički prostor. Ovaj novi, veći ekran poboljšava ergonomiju nudeći kontrole klime s direktnim pristupom i veće očitanje koje vam omogućuje da ne sklanjate pogled sa ceste. Ventilacioni otvori se sada nalaze ispod zaslona i modernizirani su novim oštrim, horizontalnim dizajnom. Novi 10” ekran osjetljiv na dodir bit će ugrađen u benzinske i dizelske verzije s navigacijom, a od verzije Feel za hibride. Osim toga, potpuno prilagodljiv ekran digitalne instrument table od 12,3“ pruža sve bitne i prilagodljive informacije za vozača.

Kao istaknuti predstavnik udobnosti koja je u Citroënovom DNK, novi C5 Aircross zadržava karakteristike koje ga ističu u svom segmentu. Ovjes Progressive Hydraulic Cushions®, ekskluzivno dostupan u Citroenovim vozilima, poboljšava apsorpciju neravnina na cesti i osigurava da putnici putuju u apsolutnoj udobnosti, s pravim efektom “letećeg tepiha”. Jedini SUV u segmentu koji nudi tri pojedinačna klizna i podesiva stražnja sjedišta, omogućujući vam da uživate u modularnosti na razini monovolumena u pravom SUV-u. Zapremina prtljažnika je rekordna za segment: od 580 l do 720 l u benzinskoj i dizelskoj verziji, te od 460 l do 600 l u hibridnoj verziji.