Posted on

RENAULT POKAZAO STASITU SILUETU AUSTRALA U NOVOM TEASERU

Od kako je početkom decembra najavljeno da Kadjar odlazi u historiju i da će ga zamijeniti Austral, Renault je počeo da nam nudi više teasera novog kompaktnog crossovera. Do sada smo imali priliku da vidimo Austral pod kamuflažnom folijom, a čini se da je u novim teaserima folija skinuta, ali je automobil potpuno zamračen tek toliko da vidimo njegovu stasitu siluetu i blago padajuću liniju krova.

Možda ne možemo jasno vidjeti novi crossover, ali iz Renaulta kažu da ima jasan, strukturiran dizajn. Automobil će koristiti Micro-optic tehnologiju, prvi put viđenu na Megane E-Tech Electric sprijeda s dva velika stražnja svjetla u obliku slova c straga za koja kompanija kaže da se spajaju s logom na “spektakularan način”.

Iako smo jako nestrpljivi, kao i naši prijatelji iz RFC BiH, morat ćemo pričekati još neko vrijeme da nam Renault prikaže automobil u cjelosti. Već smo ranije pisali o tome da Austral neće imati dizelske opcije, već će imati isključivo hibridne pogonske jedinice. Renault će unaprijediti 1.3 litarski motor sa 12V instalacijom, dok će u ponudu ući i potpuno novi 1.2 TCe motor s 48V instalacijom blagog hibridnog pogona, a u razvoju je i potpuno električna verzija.

„Renault Austral kombinuje čvrste stilske elemente koji mu daju i dinamičan i elegantan dizajn.“, izjavio je Gilles Vidal, Renaultov direktor dizajna. Proizvođač je radio na tome da maksimalno smanji otvore na karoseriji kako bi kreirali što aerodinamičniju formu.