Posted on

PORSCHE CAYENNE DOSTUPAN U PLATINUM EDICIJI ZA 2022. GODINU

Osvježeni Porsche Cayenne za modelsku godinu 2023. je u pripremi, ali prije nego pređemo na novu modelsku godinu, njemačka marka predstavlja jednu od posljednjih edicija za model prije facelifta za ovaj veoma prodavani SUV. Imamo priliku da upoznamo Cayenne Platinum Edition, elegantno stilizovanu posebnu ediciju.

Porsche Cayenne Platinum Edition je drugi model koji stiže u ovoj ediciji za modelsku godinu 2022, a prvi je Panamera. Kao i kod Porscheove limuzine, Cayenne SUV dolazi sa ekskluzivnim detaljima za ovu ediciju već u serijskoj opremi koje odvajaju Cayenne iz ove edicije od ostatka asortimana.

Što se tiče dizajna, Cayenne Platinum Edition dolazi sa detaljima dizajna obojenim u Satin Platinum boju. Oni se nalaze na prednjim usisima, zadnjem Porsche logotipu integriranom u LED stražnje svjetlo i značkama edicije. Set 21-inčnih RS Spyder Design felgi je također obojen u Satin Platinum i ekskluzivan je za modele ove edicije. Eksterijer je dodatno uređen crnim ispušnim cijevima i visokosjajnim crnim okvirovima prozora.

2022 Cayenne Platinum Edition dostupan je bijeloj ili crnoj boji, zajedno sa metalik tonovima kao što su Jet Black, Carrara White, Mahagony, Moonlight Blue i posebna boja koja se zove „Kreda“, a ta boja je sve popularnija i u BiH. U unutrašnjosti, Platinum Edition se izdvaja od standardnog Cayennea sa svojim posebnim sigurnosnim pojasevima i ukrasnim lajsnama pragova od brušenog aluminijuma koji imaju oznaku “Platinum Edition”. Ukrasi kabine su takođe od aluminijuma, a tu su Porsche oznake na prednjim i zadnjim naslonima za glavu. Porsche Manufaktur također nudi opcije prilagođavanja za Platinum Edition modele, kako za unutrašnjost tako i za eksterijer.

Platinum Edition serija obuhvata modele Cayenne, Cayenne E-Hybrid i Cayenne S, a odnosi se i na na Coupe izvedbe. Isporuke u Njemačkoj kreću u maju, a polazna cijena iznosi 135.356 KM za kompaktni i 142.723 KM za Coupe.