Posted on

PORSCHEOVO IZNENAĐENJE ZA VLASNIKE ORIGINALNOG CAYENNEA

Sjećate li se kada je Porsche 2002. godine predstavio svoj prvi SUV? Veći dio javnosti nije lako prihvatio lansiranje Cayennea, ali istina je da je uspjeh ovog modela dao zamah ovoj kompaniji da nastavi praviti svoje omiljene sportske automobile. Kako bi Cayenneu prve generacije pružio priznanje koje zaslužuje, Porsche Classic je u svoju ponudu ugostio vrhunski SUV, a pripremio je i nekoliko iznenađenja za njegove vlasnike.

Odjel marke koji pomaže vlasnicima klasičnih Porsche automobila da budu održe svoje automobile „mladolikima“, već je napravio dva testna vozila temeljena na prvoj generaciji Cayennea, koja predviđaju potencijalne mogućnosti individualizacije. Dostupna će biti tri seta naljepnica – Hunt, Adventure i Rallye, koje je dizajnirao Style Porsche. Ovo nisu paketi koji su spremni za prodaju, iako Porsche kaže da nagovještavaju “pristup koji će vlasnici prve generacije Cayennea moći prihvatiti”.

“Ovaj automobil ima pravi karakter”, kaže Eduard Reichert, jedan od menadžera u Porsche Classicu. “Vidjeli smo šta su vlasnici već činili sa svojim vozilima. Na primjer, imali smo priliku vidjeti krovne šatore, dodatna svjetla i off road gume. Kupcima ćemo ponuditi priliku da svoje automobile opreme na vrlo jedinstven način. Individualno i sportski.”

Porsche Classic odjel trenutno testira originalnu dodatnu opremu za Cayenne prve generacije i možemo je očekivati uskoro u prodaji. To uključuje podne prostirke, korita za prtljažnik, nove točkove, krovne kofere i blatobrane, a Porsche kaže da su “mogućnosti gotovo neograničene” kada je u pitanju prilagođavanje originalnog Cayennea.

Cayenne prve generacije ostao je na proizvodnim trakama do 2010. s ukupno proizvedenih oko 275.000 primjeraka. Mnogo ih je i danas na cestama širom svijeta, što nove opcije dodatne opreme čini primjenjivima na velikom broj vozila.