Posted on

PRVI TEASERI KONCEPTNOG AUDIJA A6 AVANT E-TRON

Prije gotovo godinu dana, Audi je predstavio svoj konceptni A6 E-Tron u liftback stilu i dometom od preko 650 km. Koncept je ključna riječ u tom nazivu, iako bi produkcijska varijanta trebala postati stvarnost već ove godine. Njegov dolazak je neminovan i desit će se prije ili kasnije, a sa liftback verzijom, trebala bi stići i karavanska.

Audi je upravo po prvi put najavio A6 Avant E-Tron. Prvi teaseri su objavljeni na društvenim mrežama s prepoznatljivom siluetom skrivneom u sjeni, a uz prvi teaser, iz Audija su objavili i obećanje da nećemo dugo čekati na ovaj automobil, te da će biti predstavljen veoma brzo. Uz teasere su objavili i nekoliko fotografija detalja u krupnom kadru.

Koliko dugo ćemo čekati? Pa niko to ne može sa sigurnošću reći. Da li ćemo ga vidjeti za par dana, sedmica, mjeseci… Niko ne zna osim ljudi u Audiju. A6 E-Tron Concept je predstavljen 19. aprila, pa bismo možda mogli i Avant izvedbu upoznati u aprilu. Potencijalna pozornica za premijeru je Sajam automobila u New Yorku koji počinje 15. aprila.

Za sada, tehnički detalji su prilično obavijeni velom tajne pa možemo pretpostaviti da će A6 Avant E-Tron Concept takođe preuzeti istu bateriju od 100 kWh, koja će nuditi dovoljno električne energije za čak 700 km dometa s jednim punjenjem. Snaga s kojom bi mogao raspolagati iznosi 470 KS i naravno, Quattro pogon.