Posted on

PRVI TEASERI NOVE KIE NIRO

Kia je objavila set teasera skica i video koji prikazuje drugu generaciju modela Nira i potvrdila vrijeme svečane premijere – na salonu mobilnosti u Seulu 25. novembra u 3.30 prema našem vremenu. I kod nas uskoro stiže broj veći Sportage, kao i električni EV6 pa se može reći da je Kia upravo u ekspanziji s novom modelima koji svi nose novi karakteristični logo marke.

Najnovije skice dizajna Nira, crossovera koji se smješta između Stonica i Sportagea otkrivaju neobična LED prednja svjetla postavljena nisko na prednji branik i tanku horizontalnu rešetku iznad njih koja je istaknuta hromiranom trakom. Stražnji dio karakterišu tanka i okomito raspoređena stražnja svjetla koja prate oblik prepoznatljivih stražnjih nosača krova obojenih crveno stvarajući efekt dva tona boje.

U kabini Niro dobiva redizajniranu instrumentnu ploču od jednog dijela koja integrira digitalnu ploču instrumenata i ekran infotainmenta osjetljiv na dodir, slično kao i kod Kie Sportage. Također možemo vidjeti visoko postavljen središnji tunel sa start-stop tipkom i novim ambijentalnim osvjetljenjem na asimetričnoj kontrolnoj ploči.

Očekuje se da će Kia Niro druge generacije biti ponuđen u PHEV i EV verzijama, što znači da se vjerovatno neće temeljiti na najnovijoj E-GMP arhitekturi samo za električni pogon. Najvjerovatnije će model biti postavljen na dorađenoj platformi aktualnog modela te nuditi povećani električni domet u obje elektrificirane varijante. Podsjetimo, prva generacija Nira predstavljena je 2016. godine, a 2019. je stigao facelift.

Izvor: Jutranji.hr