Posted on

RENAULT KIGER - MALI KROSOVER ZA INDIJSKO TRŽIŠTE

Iako Renault Kigera nije predstavio kao proizvodni automobil, sasvim je izvjesno da će proizvodnja za indijsko tržište ubrzo početi. Kiger je mali SUV koji je nešto kraći od 4 metra, a koji će upotpuniti ponudu Renaulta. S dinamičnim stilom i modernim crtama, sasvim je sigurno da će izaći u susret očekivanjima i potrebama svojih klijenata.

Renault je u Indiji prisutan od 2005. godine, a svoje uspješne modele je prilagođavao lokalnom tržištu pa se možemo nadati da će tako i Kiger dobiti svoje mjesto. Na kreiranju Kigera su radili dizajneri iz Francuske i Indije, a koji su se potrudili da stvore automobil koji odiše atraktivnošću i dozom lokalnog.

Dizajn se ističe poklopcem motora koji je zanimljivo osmišljen i vitkim vjetrobranskim staklom i krovom.  Retrovizori novog modela podsjećaju na krila aviona, te daju dašak slobode. Novi SUV iz Renault flote vozila kreiran je na 19“ felgama koje su uklapaju u robusne i snažne blatobrane.

Iako još uvijek ima samo status koncepta, tokom njegove prezentacije je Renault donekle i potvrdio njegov dolazak i u produkcijskoj formi. Ekskluzivnost modelu daje i potpuno nova boja „Aurora Borealis“, koja se mijenja u ovisnosti o uglu pod kojim svjetlost pada na vozilo, te ima plave i ljubičaste odsjaje koji ga čine misterioznim i zavodljivim.

Prednja LED svjetla sa C motivom su veoma slična kao na modelu Kwid, kao i stražnjim svjetlima koja su veoma slična ostalim modela iz Renaultove game. Pretpostavlja se da će u dogledno vrijeme, ovaj model stići i na druga tržišta, prvenstveno se misli na evropsko tržište, iako je ono već „zasićeno“ krosover modelima.

Izvor: Renault Fan Club BiH