Posted on

TOYOTA OSVJEŽILA CAMRY HYBRID DINAMIČNIJIM DIZAJNOM

Toyota Camry je na evropskom tržištu prisutna relativno kratko, a već sada je stiglo osvježenje koje donosi nešto dinamičniji dizajn, nove modele felgi, nijanse boja, unaprijeđene sigurnosne sisteme, a tu je i redizajnirana centralna konzola sa 9-inčnim ekranom, i integracijom za Apple CarPlay kao i Android Auto.

Prednji kraj novog Camryja je redizajniran s novim branikom kao i redizajniranom gornjom i donjom maskom hladnjaka, dodajući dinamičnost, više prestiža i širi stav na cesti. Camry je dobio nove modele felgi u dimenzijama od 17 i 18 inča, a koje upotpunjuju njegovu elegantnu i dinamičnu pojavu. Nova nijansa Deep Metal sive boje je proširenje palete, klasteri zadnjih svjetala su takođe nešto drugačije dizajnirani.

Unaprijeđen je i enterijer. Novi, „plutajući“ 9-inčni ekran na dodir montiran na centralnoj konzoli je pozicioniran nešto više za bolju vidljivost i lakšu upotrebu. Toyota nije odustala od mehaničkih tipki koje su i dalje prisutne, a multimedijalni sistem je ubrzan i posjeduje integraciju iz Apple CarPlay i Android Auto.

Toyota je posebnu pažnju obratila na unaprijeđenje svog Toyota Safety Sense skupa sistema koji se sastoji od aktivnih i pasivnih sigurnosnih tehnologija koje služe za prevenciju i ublažavanje nezgoda. Unaprijeđeni su PCS (sistem koji sprečava sudar), koji sada sadrži stavke „ESA“ (pomoć pri upravljanju u slučaju nužde) i ITA (Intersection Turn Assitance) koja automatski aplicira kočnicu ukoliko vozač pokuša promijeniti smjer kretanja, a pri tom nije primjetio vozila ili pješake u mrtvom uglu.

Prodaja osvježenog Camryja će u Zapadnoj Evropi krenuti već ove jeseni.