Posted on

RENAULT PRIKAZAO POTPUNO SPREMNI AUSTRAL POD KAMUFLAŽOM

Nadamo se da će novi Renault Austral biti savršen kada prave ovoliku teasing kampanu. Francuska kompanija počinje „smarati“ teaserima koji nas samo čine nestrpljivijim pred debi ovog automobila zakazan za 9. mart. Izbacili su novu seriju teasera novog SUV-a koji prikazuju eksterijer automobila u njegovoj finalnoj formi.

Ne očekujte da ćete vidjeti nešto previše. U osnovi, radi se o istom vozilu koje gledamo već mjesecima i još uvijek nosi kamuflažnu foliju na cijeloj karoseriji. U službenom saopštenju za javnost, Renaultovi dizajnerski timovi objašnjavaju da su ponosni na dizajn, ali su primorani „oskrnaviti“ svoje umjetničko djelo kako ne bismo prerano vidjeli njegov dizajn u cjelosti.

Zapravo, Renault naglašava da se Australova kamuflaža razlikuje od bilo koje druge u autoindustriji. Renault želi sakriti dizajn SUV-a sa stilom, a vodeći dizajner marke kaže da kamuflaža radi dvostruki posao, istovremeno skrivajući dizajn, ali i ističući novi vizuelni identitet marke koji je predstavljen prošle godine. Zamjena za Kadjara slijedit će vrlo sličan dizajnerski jezik kao i Megane E-Tech Electric i vjerovatno će biti lansiran kao luksuznija i nešto skuplja alternativa novom Nissanu Qashqaiju. Austral će biti dostupan s tradicionalnim motorima s unutrašnjim sagorijevanjem, iako nećemo dobiti i dizelsku opciju u ponudi.