Posted on

KUPIŠ TOYOTU YARIS, DOBIJEŠ I PS5 GRATIS

Ne zalijećite se, nije ovo u Bosni… Ponuda se odnosi na Španiju gdje Toyota i Sony nagrađuju kupce Yarisa GR Sport GT7. Šta je sad GR Sport GT7? To je najnovija verzija običnog Yarisa koji izgleda nešto „opasnije“ i ima par GR oznaka na sebi. Pored GR oznaka, tu su i GT oznake – Gran Turismo. Gran Turismo je jedna od najpopularnijih igara za PlayStation već godinama, upravo će kupci jednog od svega 100 primjeraka Yarsa GR Sport GT7 uz automobil dobiti PlayStation5 i kopiju Gran Turismo 7 igre.

Početak prodaje Yarisa GR Sport GT7 i Gran Turisma 7 počinje 4. marta, a oni koji kupe ovaj „paket“ će dobiti i DualSense bežični kontroler i tromjesečnu pretplatu na PlayStation Plus. Partnerstvo između Toyote i Sonyja se ne završava tu. PlayStation će postati jedan od glavnih partnera Toyota Gazoo Racing Iberian Cup takmičenja. Takmičenje su pokrenuli Toyota Španija, Toyota Caetano Portugal i Motor & Sport Institute, a takmičari će voziti GR Yaris RZ spremljen za trke.

S druge strane, kao recipročna „mjera“, Toyota će biti glavni pokrovitelj Šampionata Španije u Gran Turismu. Pobjednik takmičenja će osvojiti Yaris GR Sport GT7 kao nagradu. Ovo nije prvi put da neki proizvođač dijeli PlayStation5 kao nagradu uz svoje automobile. U decembru 2020., Ford je uz svaki kupljeni Explorer davao kupcima i PlayStation 5.