Posted on

FERRARI PREDSTAVIO I ČETVRTU NIJANSU IZ CAVALCADE SERIJE

Polako se približavamo kraju predstavljanja Ferrarijeve Cavalcade serije modela u čast desetogodišnjice istoimenog festivala. Prizori koje učesnici ovog glamuroznog turističkog relija / festivala vide tokom proputovanja kroz Italiju su grandiozni i predstavljaju pravu inspiraciju Ferrarijevim dizajnerima. Do sada, inspiraciju su nalazili u bojama Mediteranskog mora, vulkanske lave sa Etne i regije Toskana, a sada je na red došao – snijeg.

Bianco Courmayeur je nijansa bijele boje koja savršeno predstavlja glacijalnu čistoću snijega kombinujući bijelu boju sa nježnim tonovima plave boje, pretvarajući spektar boja u jednu čistu emociju koju samo Ferrari može donijeti. Možda smo malo presubjektivni, ali šta možemo… Volimo Ferrari. Ova nijansa je svakako najmanje upečatljiva od svih predstavljenih do sada, ali zasigurno najelegantnija. Dokaz da bijela boja ne mora biti nužno dosadna i „sterilna“ boja bez života.

Ferrari je ovu boju namijenio modelu SF90 Spider i Aperta, kao i modelu 812 Competizione i Aperta izvedbi istog modela. Od dodataka“, tu je broj 39 koji smo vidjeli na svim do sada predstavljenim automobilima iz Cavalcade serije, a tu su i zastavice Italije i Sjedinjenih Američkih Država. Posljednji, peti u nizu modela iz Cavalcade serije bi trebao stići u toku naredne sedmice.