Posted on

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV: ŠTA SE KRIJE ISPOD KAMUFLAŽE?

Dok je dizajn prednjeg dijela novog automobila identičan električnom ENYAQ iV SUV modelu, krov se postepeno spušta prema nazad, dodajući još dinamičniji osjećaj i podsjećajući na sada već legendarni žuti koncept automobil VISION iV. U međuvremenu, novim dizajn linijama coupé verzije moguće je diviti se u originalnoj kamuflaži koja je u skladu sa imenom automobila.

“Sa našim potpuno električnim vodećim modelom ŠKODA ENYAQ iV, odlično smo krenuli na međunarodna tržišta, a vozilo je izuzetno dobro prihvaćeno od strane naših kupaca. Već smo dobili više od 40.000 narudžbina i medijski odziv je konstantno pozitivan. Sada nastavljamo sa verzijom ENYAQ COUPÉ iV: ova još emotivnija dizajnirana varijanta našeg e-SUV modela pravi je dizajnerski vrhunac i savršen dodatak asortimanu “, kaže Thomas Schafer, ŠKODA izvršni direktor.

Zahvaljujući suptilno ukrašenim zadnjim dijelovima, dizajneri su uspjeli da malo poboljšaju aerodinamiku na novoj ENYAQ COUPÉ iV verziji, koja se može pohvaliti koeficijentom vazdušnog otpora od Cd 0.247, koji je za nijansu bolji od klasičnog modela ENYAQ iV. U praksi, ovo blago poboljšanje pozitivno utiče na domet električnih automobila, koji je u WLTP ciklusu sa više od 520 kilometara produžen na više od 535 kilometara. Panorama krovni prozor je standard u ovoj varijanti karoserije. Novi oblik zadnjeg dijela automobila takođe je promijenio dimenzije: dok međuosovinsko rastojanje (2.765 mm) i širina (1.879 mm) ostaju nepromijenjeni, sa dužinom od 4.563 mm, ENYAQ COUPÉ iV je 4 mm duži od modela ENYAQ iV i za milimetar viši (1.617 mm).

Dinamično oblikovan coupé zadržava praktičnost originalnog SUV rođaka. Zapremina prtljažnika je 570 litara. Unutar automobila, kupci će moći da biraju između Design Selection paketa opreme koji kreiraju različite atmosfere koje odgovaraju različitim ukusima. Loft Design Selection je moderna i ugodna opcija, dok se Lodge fokusira na održive materijale, poput presvlaka za sjedišta od 40% vune i 60% poliestera napravljenih od 318 recikliranih PET boca. Ove presvlake za sjedišta imaju pečat kompanije Woolmark, koji je garancija kvaliteta i udobnosti. EcoSuite Design Selection sadrži “cognac” presvlake od kože, koje su potamnjene na ekološki i održiv način, primjenom ekstrakta lista maslinovog drveta.

Kupci koji odaberu ENYAQ COUPÉ iV moći će da biraju između tri nivoa izlazne snage, dvije veličine baterija i pogona na zadnje točkove ili na sva četiri točka točkove. Osnovna verzija ENYAQ COUPÉ iV 60 nudi bateriju ukupnog kapaciteta 62 kWh (upotrebljivo 57 kWh) i električni motor snage 132 kW koji pokreće zadnju osovinu. Verzija ENYAQ COUPÉ iV 80 takođe ima pogon na zadnje točkove, elektromotor snage 150 kW i bateriju kapaciteta 82 kWh (upotrebljivo 77 kWh). Ova verzija ima maksimalni domet od preko 535 kilometara sa jednim punjenjem. Najbolja ENYAQ COUPÉ iV 80x verzija sa pogonom na sva četiri točka koristiće bateriju većeg kapaciteta i ima sistemsku izlaznu snagu od 195 kW.