Posted on

ŠKODA OBJAVILA DATUM PREDSTAVLJANJA MODELA ENYAQ

Škoda će 1.9.2020. godine predstaviti svoj prvi električni SUV model Enyaq iV. Sa Enyaqom iV, Škoda pravi veliki korak ka implementaciji strategije elektromobilnosti. Potpuno električni SUV je Škodin prvi model za serijsku proizvodnju koji će biti baziran na modularnoj platformi Volkswagen Grupacije (MEB). Češki proizvođač je objavio fotografiju siluete vozila, nudeći nam prvi pretprikaz vozila, prije njegove zvanične premijere.

Škoda Enyaq iV kombinuje tipična obilježja Škoda brenda kao što su izdašan prostor, emotivan dizajn i savršeno izbalansirane proporcije sa održivim, ali i dalje zabavnim iskustvom u vožnji. Silueta nove Škode Enyaq iV nam daje na znanje da se radi o novom flagshipu brenda. Kratka prednja sekcija i produžena linija krova kreiraju dinamičan eksterijer, istovremeno nudeći mnogo prostora u enterijeru, tipično za brend Škoda. Novi SUV će imati približno istu prostranost enterijera kao i Škoda Kodiaq, iako će biti kraći od modela Octavia.

Enyaq iV će biti dostupan sa zadnjim pogonom, kao i sa pogonom na sva četiri točka. Kupci će moći da biraju između tri veličine baterije sa pet nivoa snage. Enyaq iV će moći biti napunjen veoma brzo, uz maksimalni kapacitet od 125 kW. Imat će domet do 500 kilometara pod WLTP standardima, što ovaj praktični, električni SUV čini savršenim saputnikom u svakodnevnoj vožnji.

Premijerno predstavljanje Škodine nove perjanice će biti highlight proslave 125. godišnjice postojanja Škode. Premijera će biti uživo prenošena putem interneta, a održaće se u Pragu, glavnom gradu Češke republike, a zakazana je za 1.9.2020. godine. Prenos će se odvijati preko Škoda Storyboard portala i drugih kanala društvenih mreža.