Posted on

ŠKODA OBJAVILE SKICE ENTERIJERA ENYAQA

Škoda je na svojim zvaničnim sajtovima podijelila skice enteijera potpuno novog električnog modela Enyaq iV. Iako je još prošle godine predstavljen potpuno električni Citigo, u Škodi sa velikom pažnjom i ushićenjem pripremaju Enyaq iV jer je to prvi Škodin električni automobil koji će biti razvijen iz nule, a baza je Volkswagenova MEB platforma.

Prije nekoliko dana, objavljen je zvanični datum predstavljanja ovog automobila, a Škoda već sada kreće u ozbiljnu najavnu kampanju. Enyaq iV će biti četvrti SUV u Škodinoj ponudi i prvi električni. Kako ovaj automobil ne bi bio samo ekološki prihvatljiv u vožnji, u Škodi namjeravaju enterijer izraditi od ekološki prihvatljivih materijala. Tako će presvlake sjedišta sadržati 40% vune, dok će ostalih 60% biti od poliestera i reciklirane PET ambalaže.

Upravo je enterijer glavna tema današnjih „teasera“. Skice izgleda kabine nam otkrivaju kakav će Enyaq iV biti iznutra. Enterijer je dosta sličan onom u novoj Octaviji, uz nešto drugačiji dizajn centralne konzole koja je primjerenija ovom tipu vozila. Jumbo box djeluje masivno i stičemo dojam kako će Enyaq biti tipična Škoda sa pregršt prostora u kabini za sve putnike.

Škoda Enyaq iV debituje 1. septembra ove godine, a prezentacija će biti održana u Pragu odakle će biti uživo prenošena preko interneta širom svijeta.