Posted on

POGLEDAJTE FACELIFT PEUGEOTA 3008

Na internetu su se pojavile fotografije facelift verzije Peugeota 3008. Prije nekoliko dana smo pisali o faceliftu modela 5008 i spomenuli smo da ove godine stiže i osvježeni 3008, a već danas imamo uvid u to kako će izgledati ovaj popularni SUV „lav“. Sve izmjene su zapravo evolucija dizajna modela predstavljenog 2016. godine, a određene detalje je posudio od modela 508 koji je postao „template“ za sve nove Peugeotove modele.

Najznačajnija vizuelna promjena se desila na prednjem kraju. Po uzoru na 508, osvježeni 3008 će imati „kljove“ na prednjoj masci koje se nastavljaju na klaster prednjih svjetala. Maska hladnjaka je modifikovana takođe u stilu 508, a iznad Peugeotovog znaka na masci, nalazi se i numerička oznaka modela, ponovo kao na novoj 508-ici. Straga se nisu desile neke značajnije promjene.

Enterijer vozila takođe neće doživjeti veće promjene. Kada je predstavljen 2016. godine, 3008 je imao enterijer koji je bio daleko ispred vremena te ni ne vidimo potrebu da Peugeot mijenja „kokpit“ svog popularnog SUV-a. Čini se da Peugeot počinje primjenjivati „njemački“ model te svoj prepoznatljivi dizajn tek po malo modifikuje. Dok će neki to okarakterisati kao manjak maštovitosti, mi bismo rekli da Peugeot ipak radi na prepoznatljivosti i kreiranju unikatnog vizuelnog identiteta svojih modela.

Ponuda motora će biti blago izmijenjena. Benzinske motore će predstavljati trocilindarski Puretech agregati, dok će ljubitelji dizela dobiti najnoviji 1.5 litarski HDI motor, a postoji mogućnost da će Peugeot po prvi put uvesti u ponudu i blagu hibridnu pogonsku jedinicu. Očekuju se unaprijeđenja punjive hibridne varijante od 296 KS, a vrlo je moguće da ćemo u ponudi imati i verziju sa prednjim pogonom i 222 KS.

Predstavljanje osvježenog 3008 se očekuje u narednih šest mjeseci.