Posted on

SMEĐA VIŠE NIJE DOSADNA BOJA: PORSCHE 992 STINGER GTR CARBON EDITION

TopCar Design proizveo je jedan… Pa šta drugo da kažemo, smeđi Porsche 911 Stinger GTR Limited Carbon Edition. Carbon Edition je limitirana serija od svega trinaest primjeraka, ali kad bi vam neko spomenuo smeđi auto, pomislili biste na neki stari Volvo karavan. Barem mi koji smo odrasli uz stari Top Gear i ustaljene stereotipe koje su „prosipali“ Clarkson, May i Hammond.

Eksterijer je dobio potpuni bodykit od „golih“ karbonskih vlakana u smeđoj boji. Novi dijelovi uključuju poklopac motora sa spojlerom na dnu vjetrobranskog stakla, a tu su i otvori za ventilaciju na vrhuovima prednjih blatobrana. Bočni pragovi su dobili rebraste detalje koji, pretpostavljamo, imaju svoju i aerodinamičku funkciju osim estetske. Straga, poklopac motora ima lamelne otvore, a tu je i veliki difuzor s trapezoidnim otvorima za Kline izduvni sistem.

TopCar je ovaj automobil dizajnirao za one s viškom novca i manjkom ukusa. Tako je unutrašnjost poklopca prtljažnika oslikana smeđim kamuflažnim uzorkom kojeg smatramo apsolutno nepotrebnim u ovakvom automobilu. Kompletan paket nadogradnji broji 84 komponente, a svaka je izrađena u četiri sloja karbonskih vlakana: vanjski, unutarnji i dva strukturna sloja. Iznutra, tuner je i kabinu obogatio smeđim detaljima. Tako smeđu boju nalazimo na naslonima sjedišta i komandnoj tabli.

Sama karoserija od karbonskih vlakana košta 100.000€. Na raspolaganju je i mnogo dodatnih opcija. Na primjer, dodavanje boje karbonskim vlaknima kao na ovom automobilu je dodatnih 25.000€. Modifikacija enterijera je 35.000 €, komplet kovanih felgi košta 8.000€, a titanijumski Akrapovič ili Inconel Kline izduvni sistem košta dodatnih 6.500€.