Posted on

RENAULT AUSTRAL PRIKAZAN U SVOJOJ FINALNOJ FORMI U NOVIM TEASERIMA

Renault privodi kraju razvoj i radove na modelu koji će zamijeniti Kadjar u liniji SUV-ova marke. Austral bi trebao biti spreman za premijeru nešto kasnije u prvoj polovini ove godine i trenutno ulazi u krug testova poznatih u industriji kao „Confirmation Runs“ (potvrdni testovi). Ovo je posljednja serija testova za ovaj SUV prije nego bude spreman za isporuku kupcima.

Ovo će biti najteža i najizazovnija faza za Austral, budući da Renault namjerava testirati flotu od oko 100 vozila koja će putovati oko 2 miliona kilometara širom Francuske, Španije, Njemačke, i Rumunije. Francuski proizvođač automobila kaže da će koristiti oko 900 vozača koji će preći 600.000 km na otvorenim cestama. Preostalih 1,4 miliona km vozit će se na stazi.

Uz nove teasere stiže i informacija da zamjena za Kadjar neće biti dostupna s dizelskim motorima. Renault kaže da će model biti hibridnim motorom, koji će nuditi potpuno nove opcije.

Renault Austral (2022) - teaseri

Poboljšani 1.3 litarski motor s 12V blagim hibridnim sistemom i potpuno nov 1.2 litarski TCe motor s blagim hibridnim sistemom od 48V vjerojatno će činiti okosnicu prodaje prodaje. Sudeći po glasinama, u razvoju je i poptuno električna verzija.

Ne ulazeći dublje u detalje, Renault objašnjava da će novi motori ponuditi smanjenu razinu CO2 i maksimalnu snagu do 200 KS. Za sada nisu dostupni nikakvi drugi detalji u vezi motora i mjenjača.

Sa 4,51 metrom, Austral će biti malo duži od modela kojeg će naslijediti, a to je vidljivo i iz ovih novih teaser fotografija. Novi SUV također izgleda nešto širi, iako još ne znamo njegove vanjske dimenzije. Dizajnerski, čini se da je Austral uveliko inspirisan Meganeom E-Tech koji je takođe uglađenog i elegantnog izgleda.