Posted on

SVJETSKA PREMIJERA: CUPRA URBANREBEL CONCEPT

Radikalnim tumačenjem novog gradskog automobila sa elektro pogonom Cupra ponovo pomjera granice. Ovaj konceptni trkački automobil spaja elektrifikaciju, održivost i performanse sa uzbudljivim izgledom.

“Gradski električni automobil ključni je strateški projekat, ne samo za našu kompaniju, već i za Volkswagen grupu, jer nam je cilj da proizvedemo više od 500.000 gradskih električnih automobila godišnje u Martorellu za različite marke VW grupe. Ovaj automobil će učiniti elektromobilnost dostupnom širokim masama i pomoći ostvarivanje cilja Green Deal -a.” izjavio je Wayne Griffiths, direktor brenda Cupra.

Cupra UrbanRebel Concept je ukorijenjen u filozofiji dizajna Cupra-e: emotivan i originalan dizajn koji se ističe zahvaljujući upečatljivim i atletskim linijama i smjelim izrazom. Sa ukupnom dužinom od 4,080 mm, širinom od 1,795 mm i visinom od 1,444 mm ovaj automobil predstavlja budući urbani trkački električni automobil koji sa snagom od 250 kW do 320 kW može ubrzati od 0 do 100 km/h za samo 3,2 sekunde.

Cupra UrbanRebel Concept predstavlja viziju budućeg dizajnerskog jezika, urbanog električnog vozila koje će kompanija lansirati 2025.godine. Premijerno će biti predstavljen na otvaranju nove Cupra garaže u Minhenu, tokom Međunarodnog sajma automobila IAA.

Izvor: B92