Posted on

TOYOTA PREDSTAVILA LIMITIRANU SERIJE GR SUPRE GT4

Toyota Supra se vratila na tržište u 2020., a Toyota nije gubila vrijeme i vrlo brzo je spremila i njenu trkačku izvedbu. Tako je lansirana GR Supra GT4 2020., a do kraja 2021. broj prodatih primjeraka tog automobila je dosegao cifru od 50. Toyota će tom broju dodati još najmanje šest sa svojom novom GR Suprom GT4 50 Edition koja donosi nekoliko posebnih značajki u odnosu na standardni GT4 automobil.

Svih šest GR Supri GT4 50 Edition dolaze u posebnoj crvenoj boji eksterijera sa zlatnom livrejom. Unutra, vozač dobija novo trkaće sjedište koje dolazi s izvezenim logom brenda. Toyota je također dodala suvozačevo sjedište kao standardnu opremu. Automobil također ima jedinstvene oznake 50 Edition unutra i numeriranu pločicu pričvršćenu na kontrolnu ploču od sirovih karbonskih vlakana.

Toyotinog trkača pokreće isti trolitarski redni šestocilindraš iz BMW-a, s izlaznom snagom od 424 KS. Snagu na zadnje točkove šalje automatski mjenjač. Izvana, GR Supra GT4 50 Edition izgleda prilično „pitomo“ kao i serijski automobil, iako je nešto drugačiji branik te stražnje krilo odaju. Najbolje od svega je što Toyota neće mijenjati cijenu ovog automobila, te će ona ostati ista kao i kod standardne GR Supre GT4, koja košta približno 348.000 KM.